lauantai 20. elokuuta 2011

Juneau, Alaska

Täälä Juneaussa ollessani on ollut vasta yksi aurinkoinen päivä viiko sitten lauantaina ja kun nyt taas on tälläinen sateinen päivä niin vois sitä heittää puolentoista viikon kuulumiset tänne...

   Kun saavauin Juneauhun 9.8 (en ole ihan varma) lentoni oli yllätys yllätys 15 min etuajassa, joten päätin jäädä viimeisten poistujien joukkoon että Rotaryt ja host perhe kerkeäisivät paikalle sekä käsimatkatavara olisi helpompi saada alas. Sainkin siihen avustust joltakin mieheltä, host perheen äiti ja tytär olivat juuri saapivat aulaan samalla hetkellä kun pääsin koneesta. Iloiset tervettulotoivotukset perheeltä ja viiden minuutin päästä saapuvilta Rotareilta. Laukut kantoon, perheen talolle ja sen jälkeen paikallisen Rotary nuorisovaihtoasiamiehen Virginia Stonkusen kanssa kiertoajelua ympäri Juneauta. Ensimmäiset päivät menivät lepäillen, patikoiden ja kaupunkiin tutustuen, myös tuli hieman englannin alkeita kertaistua.

   Aika lähtikin kulumaan hyvin nopeasti kun tutustuin tuttava perheeseen Chalmersseihin, joiden kanssa asun tällä hetkellä. Oli paljon erilaista tehtävää, kuten erilaisten ID korttien hankkimista sekä lupien että jäsennyyksien selvittelyä. Muutamassa päivässä saimmekin hoidettua Alaska ID:n, koulupaikan, lukujärjestyksen, bussi passin ja kalastus lisenssit enään tästä puuttuu jäsennyys Alaska Klubille joka on tällähetkellä vain väliaikainen.

   Juneaussa on kolme Rotary Klubia, joten kaupunkiin on saapunut minun lisäkseni 2 muuta Rotary vaihto-oppilasta. Toinen saapui tasan viikon minun jälkeeni Puolalainen poika Pawel ja kolmas päivä Pawelin jälkeen, tämä on Rika (tai Rike) tyttö Saksasta. Täälä olen käynyt jo yhdessä Rotary kokouksessa, kokoukset pidetään tiistaisin keskipäivällä eikä ollut hassumpi kokemus ja tarkoitus on käydä niin usein kuin mahdollista. Tänään taas Rotaryt järjestivät piknikin kaikkien 3 klubin kesken, joka ei sateen ansiosta kerännyt suurta osallistuja määrää. Urheilu ja etenkin jalkapallo mahdollisuudet ovat nyt huipussaan kun on päässyt joka päivä kentälle leikkimään pallon kanssa, kunnes harmillisesti sain palloni koulun katolle kaksi päivää sitten, nyt on vain tyytyminen lenkkiin ja sali reeniin. Odotan vielä innolla kalastamaan pääsemistä, joka on jäänyt vähemmälle kiireiden takia. Olen kerennyt patikoimaan useita kertoja, nähnyt karhuja ja muita luonnon eläimiä, ampunut jousella, pelannut jalkapalloa ja baseball:ia hyvässä seurassa ja saanut kavereitakin.

   Koulu minulla alkaa tiistaina, joten lomaa on vielä muutama päivä jäljellä. En ole harmissani tästä koska odotan koulun alkua kovasti, silloin pääsen paremmin tutustumaan oman ikäiseen porukkaan. Tässä olis myös tulossa reissua Anchorageen syyskuun alusta. Siellä olisi ensimmäinen orjentointi kurssi, jonne tulevat kaikki vaihto-oppilaat, jotka viettävät tämän vuoden Alaskassa. Tämä on siis viikonlopun täyshoitodolla leirikeskuksessa, jossa rajattomat harrastusmahdollisuudet Rotaryn piikkiin.

   Yhteen vetona siis sateesta ja kiireestä huolimatta olen kerennyt tekemään jo vaikka mitä ja enemmänkin puolessatoissa viikossa ja paljon lisää on tulossa kun vain jaksaisin kirjottaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti